Kategorie sklepu

Marka

Kamis

Opis produktu

Chleb z kminkiem jedli legioniści Juliusza Cezara, a znany smakosz z I wieku Apicjusz uwiecznił w antycznej książce kucharskiej przepis na sos do ryb na bazie kminku, z oregano i miętą. Do tej pory według średniowiecznych receptur wyrabia się holenderskie sery z kminkiem. Alzackim daniem flagowym jest ser z Munster serwowany z kminkiem i pieczonym ziemniakiem. Kminku używa się też do ciast i ciastek, do pieczonych jabłek, pieczywa, ziemniaków, tłustych mięs: wieprzowiny, kaczki, gęsi. A także jako bazę do znanego likieru kümmel.

Czy wiesz, że...
łyżka ziaren wrzuconych do kapusty niweluje jej zapach?

Zalecenia dla alergików

Seler - Może zawierać

Zboża zawierające gluten - Może zawierać

Jaja - Może zawierać

Soja - Zawiera

Gorczyca - Może zawierać

Mleko - Może zawierać

Adres producenta

McCormick Polska S.A
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska

Adres zwrotny

McCormick Polska S.A
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Polecane produkty