Kategorie sklepu

Marka

Kamis

Opis produktu

W starożytności dodawano go do czerwonego wina - podobno rozgrzewał krew i zmysły. W wiekach średnich robiono z niego weselne wieńce, wierząc, że gwarantuje szczęśliwe pożycie. Urok tych legend nieco zbladł, gdy usłyszałem niemiecką nazwę majeranku: „kiełbasiane zioło". Nazwa ta nie ma w sobie nic z romantyzmu, ale wynosi smak wędlin na wyżyny. W północnej Afryce i na Bliskim Wschodzie majeranek dodaje się do jagnięciny, potraw z grilla, warzyw i owoców morza. Dzięki niemu ciężkie potrawy - z grochu i fasoli, baranina, pieczona wieprzowina, pasztety, farsze - stają się nie tylko bardziej aromatyczne, ale też lżejsze.

Czy wiesz, że...
majeranek powinno się dodawać do zupy grochowej pod koniec gotowania, żeby nie nabrała goryczy?

Zalecenia dla alergików

Seler - Może zawierać

Gorczyca - Może zawierać

Zboża zawierające gluten - Może zawierać

Jaja - Może zawierać

Mleko - Może zawierać

Soja - Może zawierać

Adres producenta

McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska

Adres zwrotny

McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Polecane produkty