Kategorie sklepu

Marka

Mlekpol

Składniki

cukier

stabilizator: pektyny

serwatka w proszku

żywe kultury bakterii mlekowych

skrobia modyfikowana

mleko

maślanka

wsad stracciatella (cukier, kawałki czekolady 0,6% w maślance, skrobia modyfikowana kukurydziana, aromat, substancje zagęszczające: pektyny, guma guar)

Zalecenia dla alergików

Mleko - Zawiera

Adres producenta

Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Mrągowie
ul. Kormoranów 1
11-700 Mrągowo

Adres zwrotny

Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Mrągowie
ul. Kormoranów 1
11-700 Mrągowo
www.mlekpol.com.pl

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od 0°C do +8°C. Chronić przed światłem.
Po otwarciu opakowania przechowywać nie dłużej niż 24 godz. w temperaturze od 0°C do +8°C.

Wartości odżywcze w 100 ml w porcji 250 ml % RWS* w porcji 250 ml
wartość energetyczna 321 kJ/ 803 kJ/ 10%
wartość energetyczna 76 kcal 190 kcal
tłuszcz w tym 1,7 g 4,3 g 6%
- kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g 3,0 g 15%
węglowodany w tym 12 g 30 g 12%
- cukry 12 g 30 g 33%
białko 3,2 g 8,0 g 16%
sól 0,10 g 0,25 g 4%
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8 400 kJ/2 000 kcal.
Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.
Polecane produkty