Kategorie sklepu

Marka

Mlekpol

Składniki

żywe kultury bakterii mlekowych

wsad wieloowocowy z owocami leśnymi (cukier, czerwone porzeczki 1,9% w maślance, jeżyny 1,3% w maślance, jagody 0,7% w maślance, skrobia kukurydziana, owocowo-roślinne koncentraty: koncentrat soku z marchwi, koncentrat z marchwi, aronii i winogron; naturalny aromat, substancja zagęszczająca: pektyny)

stabilizator: pektyny

mleko

skrobia modyfikowana

maślanka

cukier

serwatka w proszku

Zalecenia dla alergików

Mleko - Zawiera

Adres producenta

Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Mrągowie
ul. Kormoranów 1
11-700 Mrągowo

Adres zwrotny

Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Mrągowie
ul. Kormoranów 1
11-700 Mrągowo
www.mlekpol.com.pl

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od 0°C do +8°C. Chronić przed światłem.
Po otwarciu opakowania przechowywać nie dłużej niż 24 godz. w temperaturze od 0°C do +8°C.

Wartości odżywcze w 100 ml w porcji 250 ml % RWS* w porcji 250 ml
wartość energetyczna 331 kJ/78 kcal 828 kJ/195 kcal 10%
tłuszcz w tym 1,5 g 3,8 g 5%
- kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g 2,5 g 13%
węglowodany w tym 13 g 33 g 13%
- cukry 13 g 33 g 37%
białko 3,2 g 8,0 g 16%
sól 0,10 g 0,25 g 4%
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).
Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.
Polecane produkty