Kategorie sklepu

Marka

Lazur

Opis produktu

Błękitny ma głęboko przerośnięty szlachetną pleśnią, kremowy miąższ. Charakteryzuje się zdecydowanym smakiem, który uzupełniają subtelne, a zarazem wyraźne, grzybowe nuty. Błękitny, jak wszystkie sery Lazur, powstaje wyłącznie z najlepszego polskiego mleka, jest wolny od konserwantów i sztucznych barwników. Doskonale komponuje się z mięsami oraz warzywami i niebanalnie inspiruje przy tworzeniu wytrawnych deserów.

Składniki

mleko pełne pasteryzowane

bakterie fermentacji mlekowej

sól

stabilizator chlorek wapnia

szlachetna pleśń Penicillium roqueforti

Zalecenia dla alergików

Gluten - Nie zawiera

Mleko - Zawiera

Adres producenta

LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
ul. Kaliska 44
63-460 Nowe Skalmierzyce

Adres zwrotny

LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
ul. Kaliska 44
63-460 Nowe Skalmierzyce
serwis.konsumenta@lazur.pl
www.lazur.pl

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +1°C do +6°C.

Wartości odżywcze w 100 g:
wartość energetyczna 1518 kJ/366 kcal
tłuszcz 31 g
w tym kwasy nasycone 21 g
węglowodany 1,8 g
w tym cukry 0 g
białko 20 g
sól 2,5 g
Polecane produkty