Marka
Milka
Składniki
cukier
substancja żelująca (alginian sodu)
mąka PSZENNA
JAJA
serwatka w proszku (z MLEKA)
olej rzepakowy
olej palmowy
emulgatory (E 492, lecytyny SOJOWE, E 476)
miazga kakaowa
syrop glukozowy
MLEKO słodzone zagęszczone odtłuszczone
substancja utrzymująca wilgoć (glicerol)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
skrobia
MLEKO pełne w proszku
odtłuszczone MLEKO w proszku
tłuszcz kakaowy
sól
substancje spulchniające (węglany sodu, difosforany)
tłuszcz MLECZNY
aromaty
substancja konserwująca (sorbinian potasu)
Zalecenia dla alergików
Sezam - Może zawierać
Jaja - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Orzechy - Może zawierać
Soja - Zawiera
Mleko - Zawiera
Adres zwrotny
Mondelez Polska sp. z o.o.
ul. Domaniewska 49,
02-672 Warszawa
Infolinia: 801 066 006
Przechowywanie
Pod wpływem ciepła lub światła słonecznego na powierzchni czekolady może powstać nieszkodliwy, biały nalot.
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed ciepłem.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 25 g | %* / 25 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1954 kJ | 489 kJ | 6 % |
Wartość energetyczna | 468 kcal | 117 kcal | 6 % |
Tłuszcz | 27 g | 6,9 g | 10 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 12 g | 3,0 g | 15 % |
Węglowodany | 50 g | 12 g | 5 % |
w tym cukry | 38 g | 9,4 g | 10 % |
Błonnik | 1,7 g | 0,4 g | - |
Białko | 5,0 g | 1,2 g | 2 % |
Sól | 0,38 g | 0,09 g | 2 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
25 g = 1 x ciastko; 6 x 1 ciastko = opakowanie |