Marka
Dr. Oetker
O marce
Polecamy formy Dr. Oetkera!
Ø 24 cm
Składniki
mąka PSZENNA
aromaty
14 % płatki czekolady (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, syrop glukozowy, emulgatory (lecytyny (w tym SOJOWE), fosfatydy amonu))
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
skrobia PSZENNA
syrop glukozowy
cukier
skrobia modyfikowana
sól
MLEKO odtłuszczone w proszku
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
żelatyna
3,6 % kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
Zalecenia dla alergików
Soja - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł., banany ok. 360 g, śmietanka 30 % tł.) 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł., banany ok. 360 g, śmietanka 30 % tł.) 1 porcja = 105 g | (%**) |
---|---|---|---|
Energia | 1067 kJ | 1120 kJ | 13 % |
Energia | 256 kcal | 268 kcal | 13 % |
Tłuszcz | 16 g | 16 g | 23 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 7,7 g | 8,0 g | 40 % |
Węglowodany | 25 g | 26 g | 10 % |
w tym Cukry | 18 g | 19 g | 21 % |
Białko | 3,4 g | 3,6 g | 7 % |
Sól | 0,39 g | 0,41 g | 7 % |
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Ciasto można podzielić na 16 porcji. | |||
1 porcja = około 105 g |