Marka
Alpro
O marce
Alpro. Roślinnie, zawsze pysznie!
Opis produktu
Źródło wapnia
Naturalnie niska zawartość tłuszczu i kwasów nasyconych
Bogaty w białko roślinne
Źródło witamin B2, B12 i D2
Zawiera żywe kultury bakterii
100 % roślinny
Naturalnie nie zawiera laktozy
Bezglutenowy
Soja wolna od modyfikacji genetycznych
Mmm… tak pysznie kremowy i gęsty! Alpro w Stylu Skyr o smaku waniliowym łączy w sobie kultury bakterii jogurtowych i aksamitną konsystencję o pysznym smaku. Produkujemy go w 100 % na bazie roślin, z soi wolnej od modyfikacji genetycznych. Nie zawiera laktozy i glutenu. Jest źródłem wapnia i witamin D2, B2 i B12. Dodaj go do swojego śniadania i ciesz się pysznym początkiem dnia!
Składniki
sól morska
sok z marchwi zagęszczony
wapń
przeciwutleniacze (mieszanina tokoferoli, estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego)
naturalny aromat
zmielone ekstrahowane laski wanilii (0,02 %)
baza sojowa (91,5 %) (woda, obłuszczone ziarno soi (13,9 %))
naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami
witaminy B12, B2, D2
cukier
kultury jogurtowe (S. thermophilus, L. bulgaricus)
regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, cytryniany sodu, kwas jabłkowy)
stabilizator (pektyny)
Zalecenia dla alergików
Orzechy - Może zawierać
Mleko - Nie zawiera
Orzeszki ziemne - Nie zawiera
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Soja - Zawiera
Adres producenta
Danone sp. z o.o.,
ul. Bobrowiecka 8,
00-728 Warszawa
801 331 133
info.polska@alpro.com
Adres zwrotny
Danone sp. z o.o.,
ul. Bobrowiecka 8,
00-728 Warszawa
801 331 133
info.polska@alpro.com
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed: na górze opakowania. Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +7 °C.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g |
---|---|
Energia | 323 kJ / 77 kcal |
Tłuszcz | 3,0 g |
w tym kwasy nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 6,8 g |
w tym cukry | 6,5 g |
Błonnik | 1,1 g |
Białko | 5,1 g |
Sól | 0,24 g |
Witaminy: | |
- D2 | 0,75 µg* |
- ryboflawina (B2) | 0,21 mg* |
- B12 | 0,38 µg* |
Składniki mineralne: | |
- wapń | 120 mg* |
* = 15 % referencyjnych wartości spożycia |