Kategorie sklepu

Marka

Barilla

O marce

To kształt jest inspiracją!!
Stwórz wybrane danie ze specjałami Collezione.

Dowiedz się więcej na www.barilla.com

Opis produktu

Makaron Barilla wyprodukowany jest z najlepszej jakości surowców, czyli pszenicy twardej (durum), bez której nie można stworzyć prawdziwego makaronu o cenionej powszechnie właściwości al dente. Makaron taki podczas gotowania nie skleja się, jest sprężysty i zachowuje swój kształt nawet, jeśli się gotuje go nieco za długo. Tagliatelle, czyli gniazda wstążki jajeczne, to najlepsza podstawa sosu bolognese. Nadaje się świetnie do sosów śmietanowych, serowych i do zapiekania.

Składniki

jajka (19,36%)

semolina z pszenicy durum

Zalecenia dla alergików

Jaja - Zawiera

Pszenica - Zawiera

Adres producenta

Barilla G. e R. Fratelli - Società per Azioni
Via Mantova 166
Parma
Włochy

Adres zwrotny

Barilla Poland Sp. z o.o.,
ul. Bobrowiecka 8,
00-728 Warszawa

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartości odżywcze Średnie wartości odżywcze 100 g 63 g* %RI**/63 g
Wartość energetyczna kJ 1554 979 12%
Wartość energetyczna kcal 367 231 12%
Tłuszcz g 4,0 2,5 4%
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone g 1,5 0,6 3%
Węglowodany g 67,3 42,4 16%
w tym: cukry g 3,0 1,9 2%
Błonnik g 3,0 1,9
Białko g 14 8,8 18%
Sól g 0,075 0,047 1%
*63 g = przykładowy rozmiar porcji. Opakowanie zawiera około 8 porcji.
**RI = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Polecane produkty