Kategorie sklepu

Marka

Henglein

Opis produktu

Świeże ciasto kruche Henglein nadaje się do wykonania:
- spodów do ciast i torcików owocowych,
- chrupiących spodów do ciast, tart, serników,
- keksów lub placków idealnych na świąteczne wypieki oraz wielu innych,
- ciasto nadaje się idealnie na szarlotkę (wtedy do wypieku niezbędne są dwa opakowania: jedno opakowanie na spód, drugie na górę).

Składniki

masło

tłuszcz palmowy

cukier

woda

alkohol etylowy

mąka pszenna

regulator kwasowości: kwas cytrynowy

olej rzepakowy

substancje spulchniające: E 450, E 500

Zalecenia dla alergików

Mleko - Zawiera

Pszenica - Zawiera

Adres producenta

Wyprodukowano przez:
HENGLEIN GmbH

dla:
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Pietrusińskiego 4a
40-842 Katowice

Adres zwrotny

HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Pietrusińskiego 4a
40-842 Katowice
tel. 32/260 55 66
www.henglein.pl

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni.

Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1703 kJ/407 kcal
Tłuszcz 20,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10,0 g
Węglowodany 47,1 g
w tym cukry 11,9 g
Białko 5,2 g
Sól 0,41 g
Polecane produkty