Kategorie sklepu

Marka

Dr. Oetker

Opis produktu

Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Składniki

proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany węglany sodu), mąka PSZENNA)

skrobia PSZENNA

błonnik z cykorii

mąka PSZENNA

aromat

cukier

sól

Zalecenia dla alergików

Pszenica - Zawiera

Mleko - Może zawierać

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Przechowywanie

Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł.) 100 g Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł.) 1 porcja = 43 g (%*)
Energia 1405 kJ 604 kJ 7 %
Energia 335 kcal 144 kcal 7 %
Tłuszcz 14 g 6 g 9 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 3,9 g 1,7 g 9 %
Węglowodany 46 g 20 g 8 %
w tym Cukry 23 g 9,7 g 11 %
Białko 5,4 g 2,3 g 5 %
Sól 0,78 g 0,34 g 6 %
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 43 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Polecane produkty