Marka
Dr. Oetker
Opis produktu
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Składniki
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany węglany sodu), mąka PSZENNA)
skrobia PSZENNA
błonnik z cykorii
mąka PSZENNA
aromat
cukier
sól
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł.) 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł.) 1 porcja = 43 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 1405 kJ | 604 kJ | 7 % |
Energia | 335 kcal | 144 kcal | 7 % |
Tłuszcz | 14 g | 6 g | 9 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 3,9 g | 1,7 g | 9 % |
Węglowodany | 46 g | 20 g | 8 % |
w tym Cukry | 23 g | 9,7 g | 11 % |
Białko | 5,4 g | 2,3 g | 5 % |
Sól | 0,78 g | 0,34 g | 6 % |
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 43 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |