Marka
Haribo
Składniki
żelatyna
barwniki: karmelizowany syrop cukrowy
dekstroza
aromaty
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
substancja glazurująca: wosk pszczeli biały i żółty, wosk carnauba
cukier
syrop glukozowy
Adres zwrotny
HARIBO Sp. z o.o.
Aleje Jerozolimskie 142B
02-305 Warszawa
www.haribo.com
Przechowywanie
Chronić przed ciepłem i wilgocią.
Wartości odżywcze | na 100 g | RI* na porcję (25 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna: | 1 459 kJ/343 kcal | 4% |
Tłuszcz: | <0,5 g | <1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,1 g | <1% |
Węglowodany: | 77 g | 7% |
w tym cukry: | 46 g | 13% |
Białko: | 6,9 g | 3% |
Sól: | 0,07 g | <1% |
RI* = Referencyjna wartość spożycia. | ||
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). | ||
Opakowanie zawiera 4 porcje. |