Marka
Herbapol
O marce
Herbapol
od 1949 roku
Tajemnica pysznego smaku syropów Herbapol tkwi w recepturze opartej na długoletnim doświadczeniu oraz starannie dobranych składnikach. Herbapol - inspirowany tradycją, wypełniony naturą od 1949 roku.
Składniki
witamina D
woda
Litera (A lub B) umieszczona przy numerze partii wskazuje na użyty do produkcji składnik
zagęszczony sok aroniowy
aromat
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
A - cukier lub B - syrop glukozowo-fruktozowy
0,25% zagęszczonego soku z czarnej porzeczki o ekstrakcie ogólnym 65%
witamina C
Adres producenta
,,Herbapol-Lublin" S.A.
ul. Diamentowa 25
20-471 Lublin
Polska
Adres zwrotny
,,Herbapol-Lublin" S.A.
ul. Diamentowa 25
20-471 Lublin
Polska
www.herbapol.com.pl
Przechowywanie
Syrop przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce w lodówce nie dłużej niż 30 dni.
Zmiana barwy syropu w trakcie przechowywania wynika z zawartości naturalnych składników i nie stanowi wady produktu.
Wartości odżywcze | 100 ml syropu | 1 szklanka napoju (200 ml) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1360 kJ/ 320 kcal | 272 kJ/ 64 kcal |
Węglowodany | 80 g | 16 g |
w tym cukry | 78 g | 16 g |
Sól | 0,02 g | <0,01 g |
Witamina C | 60 mg (75% RWS*) | 12 mg (15% RWS*) |
Witamina D | 12 µg (240% RWS*) | 2,4 µg (48% RWS*) |
*RWS - referencyjna wartość spożycia | ||
Zawiera znikome ilości tłuszczu (w tym kwasów tłuszczowych nasyconych) i białka. | ||
Opakowanie wystarcza do przygotowania 21 szklanek napoju. |