Opis produktu
Dietan (Ayran) to kwaśny napój mleczny wytwarzany już w dawnych czasach przez mieszkańców wiosek w górach Kaukazu. Legenda głosi, że Ayran to tajemnica długowieczności na Kaukazie. Piękności z Kaukazu wiedziały, że aby mieć smukłą sylwetkę i piękną cerę, należy pić Ayran. Więcej informacji na stronie www.ayran.ee
Pod wpływem biologicznie aktywnych bakterii kwasu mlekowego Streptococcus thermophilus napój jest naturalnie gazowany. Zawiera naturalny osad.
Składniki
sól
woda
bakterie kwasu mlekowego Streptococcus thermophilus
pełne mleko w proszku
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Lightfood OÜ,
Pikk 4,
75101 Kose,
Estonia
Adres zwrotny
Jansen Kaczorowski Cichocki Sp. J.,
ul. Szyszkowa 35/37,
02-285 Warszawa
www.jansen.com.pl
Przechowywanie
Przechowywać w temp.: od +2°C do +6°C.
Producent
JANSEN SP.Z O.O.
Wartości odżywcze | w 100 ml produktu: |
---|---|
wartość energetyczna: | 82 kJ / 20 kcal |
tłuszcz: | 1,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,7 g |
węglowodany: | 1,6 g |
w tym cukry: | 1,1 g |
białko: | 1,1 g |
sól: | 0,80 g |