Marka
Milka
Składniki
cukier
substancja żelująca (alginian sodu)
syrop glukozowy
substancja konserwująca (sorbinian potasu)
tłuszcz kakaowy
aromaty
miazga kakaowa
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
JAJA
substancje spulchniające (węglany sodu, difosforany)
MLEKO pełne w proszku
tłuszcz MLECZNY
odtłuszczone MLEKO w proszku
MLEKO słodzone zagęszczone odtłuszczone
substancja utrzymująca wilgoć (glicerol)
emulgatory (E 492, lecytyny SOJOWE, E 476)
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
sól
olej rzepakowy
serwatka w proszku (z MLEKA)
mąka PSZENNA
skrobia
olej palmowy
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Mleko - Zawiera
Soja - Zawiera
Orzechy - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Jaja - Zawiera
Adres zwrotny
Mondelez Polska sp. z o.o.
ul. Domaniewska 49,
02-672 Warszawa
Infolinia: 801 066 006
Przechowywanie
Pod wpływem ciepła lub światła słonecznego na powierzchni czekolady może powstać nieszkodliwy, biały nalot.
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed ciepłem.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 25 g | %* / 25 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1954 kJ | 489 kJ | 6 % |
Wartość energetyczna | 468 kcal | 117 kcal | 6 % |
Tłuszcz | 27 g | 6,9 g | 10 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 12 g | 3,0 g | 15 % |
Węglowodany | 50 g | 12 g | 5 % |
w tym cukry | 38 g | 9,4 g | 10 % |
Błonnik | 1,7 g | 0,4 g | - |
Białko | 5,0 g | 1,2 g | 2 % |
Sól | 0,38 g | 0,09 g | 2 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
25 g = 1 x ciastko; 6 x 1 ciastko = opakowanie |