Kategorie sklepu

Marka

Milka

Składniki

cukier

substancja żelująca (alginian sodu)

syrop glukozowy

substancja konserwująca (sorbinian potasu)

tłuszcz kakaowy

aromaty

miazga kakaowa

regulator kwasowości (kwas cytrynowy)

JAJA

substancje spulchniające (węglany sodu, difosforany)

MLEKO pełne w proszku

tłuszcz MLECZNY

odtłuszczone MLEKO w proszku

MLEKO słodzone zagęszczone odtłuszczone

substancja utrzymująca wilgoć (glicerol)

emulgatory (E 492, lecytyny SOJOWE, E 476)

kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu

sól

olej rzepakowy

serwatka w proszku (z MLEKA)

mąka PSZENNA

skrobia

olej palmowy

Zalecenia dla alergików

Pszenica - Zawiera

Mleko - Zawiera

Soja - Zawiera

Orzechy - Może zawierać

Sezam - Może zawierać

Jaja - Zawiera

Adres zwrotny

Mondelez Polska sp. z o.o.
ul. Domaniewska 49,
02-672 Warszawa
Infolinia: 801 066 006

Przechowywanie

Pod wpływem ciepła lub światła słonecznego na powierzchni czekolady może powstać nieszkodliwy, biały nalot.
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed ciepłem.

Wartości odżywcze Wartość odżywcza 100 g Wartość odżywcza 25 g %* / 25 g
Wartość energetyczna 1954 kJ 489 kJ 6 %
Wartość energetyczna 468 kcal 117 kcal 6 %
Tłuszcz 27 g 6,9 g 10 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12 g 3,0 g 15 %
Węglowodany 50 g 12 g 5 %
w tym cukry 38 g 9,4 g 10 %
Błonnik 1,7 g 0,4 g -
Białko 5,0 g 1,2 g 2 %
Sól 0,38 g 0,09 g 2 %
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
25 g = 1 x ciastko; 6 x 1 ciastko = opakowanie
Polecane produkty