Marka
Oreo
Składniki
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 6,5%
sól
skrobia PSZENNA
emulgatory (lecytyna SOJOWA, lecytyna słonecznikowa)
syrop glukozowo-fruktozowy
substancje spulchniające (węglany potasu, węglany amonu, węglany sodu)
olej palmowy
aromaty
olej rzepakowy
mąka PSZENNA
cukier
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Soja - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Adres zwrotny
Mondelez Polska sp. z o.o.
ul. Domaniewska 49
02-672 Warszawa
Infolinia: 801 066 006
(opłata wg taryfy operatora)
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed ciepłem.
Wartości odżywcze | 100 g | 1 ciastko (11 g) | %** / 1 ciastko (11 g) |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1986 kJ | 219 kJ | 3% |
Wartość energetyczna | 474 kcal | 52 kcal | 3% |
Tłuszcz | 19 g | 2,1 g | 3% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,3 g | 0,6 g | 3% |
Węglowodany | 67 g | 7,4 g | 3% |
w tym cukry | 36 g | 3,9 g | 4% |
Błonnik | 3,8 g | 0,4 g | - |
Białko | 5,7 g | 0,6 g | 1% |
Sól | 0,74 g | 0,08 g | 1% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |