Marka
Nestlé
O marce
Czy wiesz, że...?
Składniki wykorzystywane do produkcji kaszek* Nestlé przechodzą ponad 800 testów jakości i spełniają normy do 2000 razy bardziej rygorystyczne niż w przypadku żywności dla dorosłych.
Nestlé Jedz smacznie, żyj zdrowo
Małe brzuszki to wielkie potrzeby!
*Podane informacje dotyczą kaszek mleczno-ryżowych
Opis produktu
Kaszka Dzień dobry mleczno-ryżowa Jabłko, Banan to bezglutenowy produkt stworzony dla niemowląt po 9. miesiącu życia. Nie zawiera oleju palmowego. Jedna porcja kaszki dostarcza ponad 50% dziennego zapotrzebowania dziecka na żelazo, a obecność witaminy C wspiera jego wchłanianie. Kaszka Nestlè zawiera 11 witamin. W swoim składzie ma immunoskładniki, takie jak: cynk, żelazo, witaminy A* i C, które wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Obecność kwasu alfa-linolenowego (ALA) z rodziny omega-3 wspiera rozwój mózgu. Do jej przygotowania wystarczy dodać wodę.
*zawartość zgodnie z przepisami prawa
Ciemne drobiny w kaszce pochodzą z ryżu.
Składniki
mąka ryżowa 27,2%
proszek moreli 1,5%
mąka kukurydziana 18,6%
płatki banana 2,5%
maltodekstryna
płatki jabłka 3% (jabłko, skrobia kukurydziana, maltodekstryna, emulgator: lecytyny)
cukier
naturalny aromat jabłkowy
mleko modyfikowane 33,4% [odtłuszczone mleko w proszku, oleje roślinne (olej słonecznikowy, olej rzepakowy)]
witaminy (C, niacyna, E, B1, kwas pantotenowy, A, B6, K, kwas foliowy, biotyna, D)
kultury bakterii Bifidobacterium lactis
składniki mineralne (węglan wapnia, fumaran żelaza (II), siarczan cynku, jodek potasu)
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Adres zwrotny
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | w 100 g kaszki | 1 porcja** |
---|---|---|
Wartość energetyczna kJ | 1801 | 809 |
Wartość energetyczna kcal | 427 | 192 |
Tłuszcz g | 10,5 | 4,7 |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone g | 1 | 0,5 |
Węglowodany g | 70 | 31,5 |
- w tym cukry g | 24,5 | 11 |
Błonnik g | 1,2 | 0,5 |
Białko g | 12,5 | 5,6 |
Sól g | 0,3 | 0,14 |
Witaminy: | ||
Witamina A µg | 390 | 176 (44% ZDS*) |
Witamina D µg | 7,5 | 3,4 |
Witamina E mg | 5,4 | 2,4 |
Witamina K µg | 35 | 16 |
Witamina C mg | 62 | 28 (112% ZDS*) |
Tiamina (wit.B1) mg | 0,9 | 0,41 |
Niacyna mg | 6 | 2,7 |
Witamina B6 mg | 0,3 | 0,14 |
Kwas foliowy µg | 31 | 14 |
Biotyna µg | 28 | 12,6 |
Kwas pantotenowy mg | 1,6 | 0,72 |
Składniki mineralne: | ||
Sód mg | 115 | 52 |
Wapń mg | 390 | 176 |
Żelazo mg | 9 | 4,1 (68% ZDS*) |
Cynk mg | 3,8 | 1,7 (43% ZDS*) |
Jod µg | 33 | 14,85 (21% ZDS*) |
Inne: | ||
Kwas α-linolenowy (ALA) mg | 360 | 162 |
* ZDS - zalecane dzienne spożycie | ||
** 1 porcja = 45 g kaszki + 150 ml wody |