Marka
Nestlé
O marce
Czy wiesz, że...?
Składniki wykorzystywane do produkcji kaszek* Nestlé przechodzą ponad 800 testów jakości i spełniają normy do 2000 razy bardziej rygorystyczne niż w przypadku żywności dla dorosłych.
Nestlé Jedz smacznie, żyj zdrowo
Małe brzuszki to wielkie potrzeby!
*Podane informacje dotyczą kaszek mleczno-ryżowych
Opis produktu
Kaszka Dzień dobry mleczno-ryżowa Jabłko, Banan to bezglutenowy produkt stworzony dla niemowląt po 9. miesiącu życia. Nie zawiera oleju palmowego. Jedna porcja kaszki dostarcza ponad 50% dziennego zapotrzebowania dziecka na żelazo, a obecność witaminy C wspiera jego wchłanianie. Kaszka Nestlè zawiera 11 witamin. W swoim składzie ma immunoskładniki, takie jak: cynk, żelazo, witaminy A* i C, które wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Obecność kwasu alfa-linolenowego (ALA) z rodziny omega-3 wspiera rozwój mózgu. Do jej przygotowania wystarczy dodać wodę.
*zawartość zgodnie z przepisami prawa
Ciemne drobiny w kaszce pochodzą z ryżu.
Składniki
mąka kukurydziana 18,6%
cukier
mleko modyfikowane 33,4% [odtłuszczone mleko w proszku, oleje roślinne (olej słonecznikowy, olej rzepakowy)]
maltodekstryna
mąka ryżowa 27,2%
płatki jabłka 3% (jabłko, skrobia kukurydziana, maltodekstryna, emulgator: lecytyny)
witaminy (C, niacyna, E, B1, kwas pantotenowy, A, B6, K, kwas foliowy, biotyna, D)
proszek moreli 1,5%
kultury bakterii Bifidobacterium lactis
płatki banana 2,5%
składniki mineralne (węglan wapnia, fumaran żelaza (II), siarczan cynku, jodek potasu)
naturalny aromat jabłkowy
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Adres zwrotny
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
| Wartości odżywcze | w 100 g kaszki | 1 porcja** |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna kJ | 1801 | 809 |
| Wartość energetyczna kcal | 427 | 192 |
| Tłuszcz g | 10,5 | 4,7 |
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone g | 1 | 0,5 |
| Węglowodany g | 70 | 31,5 |
| - w tym cukry g | 24,5 | 11 |
| Błonnik g | 1,2 | 0,5 |
| Białko g | 12,5 | 5,6 |
| Sól g | 0,3 | 0,14 |
| Witaminy: | ||
| Witamina A µg | 390 | 176 (44% ZDS*) |
| Witamina D µg | 7,5 | 3,4 |
| Witamina E mg | 5,4 | 2,4 |
| Witamina K µg | 35 | 16 |
| Witamina C mg | 62 | 28 (112% ZDS*) |
| Tiamina (wit.B1) mg | 0,9 | 0,41 |
| Niacyna mg | 6 | 2,7 |
| Witamina B6 mg | 0,3 | 0,14 |
| Kwas foliowy µg | 31 | 14 |
| Biotyna µg | 28 | 12,6 |
| Kwas pantotenowy mg | 1,6 | 0,72 |
| Składniki mineralne: | ||
| Sód mg | 115 | 52 |
| Wapń mg | 390 | 176 |
| Żelazo mg | 9 | 4,1 (68% ZDS*) |
| Cynk mg | 3,8 | 1,7 (43% ZDS*) |
| Jod µg | 33 | 14,85 (21% ZDS*) |
| Inne: | ||
| Kwas α-linolenowy (ALA) mg | 360 | 162 |
| * ZDS - zalecane dzienne spożycie | ||
| ** 1 porcja = 45 g kaszki + 150 ml wody |