Marka
Oleofarm
Opis produktu
Olej rzepakowy powstaje z wyselekcjonowanych odmian rzepaku metodą tłoczenia na zimno. Dzięki temu posiada delikatny aromat i wyrazisty, lekko ziołowy smak, które sprawiają, iż jest doskonałym dodatkiem do dań przygotowywanych na zimno oraz surówek z kiszonej kapusty, sałatek greckich, dipów, sosów i past. Olej rzepakowy charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym kwasów tłuszczowych omega-3 oraz tłuszczów jednonienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi]. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Składniki
olej rzepakowy tłoczony na zimno
Adres producenta
Oleofarm Sp. z o.o.
ul. Mokronoska 8
52-407 Wrocław
Adres zwrotny
Oleofarm Sp. z o.o.
ul. Mokronoska 8
52-407 Wrocław
tel. 71 316 94 55
www.oleofarm.pl
Przechowywanie
Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad.
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Wartości odżywcze | 100 ml: |
---|---|
Wartość energetyczna (energia) | 3382 kJ/823 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 91,4 g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 6,4 g |
kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 61 g |
kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 24 g |
Węglowodany, w tym: | 0 g |
cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Omega-3 (kwas alfa-linolenowy) | 7,5 g |
Omega-6 (kwas linolowy) | 16 g |
Omega-9 (kwas oleinowy) | 56 g |