Marka
Olitalia
Opis produktu
Tożsamość
Olitalia jest synonimem doskonałości i specjalizacji. Dzięki ścisłej współpracy z degustatorami (kiperami) i szefami kuchni odkrywa nowe możliwości wykorzystania oliwy z oliwek na stołach i do gotowania.
Wyróżniające cechy
Jej charakterystyczny smak sprawia, że jest niezbędnym składnikiem codziennego przygotowania posiłków, wzbogacając smak zarówno prostych, jak i wyszukanych potraw. Niezbędna w każdej kuchni. Klasyka na każdym stole.
Użycie
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest wyjątkowo uniwersalna i może być wykorzystywana do różnych celów kulinarnych. Idealnie nadaje się do gotowania zarówno w niskich, jak i wysokich temperaturach. Doskonała także do dosmaczania gotowych potraw.
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Składniki
oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia
Adres producenta
OLITALIA S.R.L.
Via Meucci 22/A
47122 Forlì
Włochy
Adres zwrotny
INDEX FOOD Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
ul. Jana III Sobieskiego 98
62-030 Luboń
tel. 61/810 60 90
fax 61/810 50 62
www.indexfood.pl
www.olitalia.com
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.
Wartości odżywcze | w 100 ml produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 3367 kJ / 819 kcal |
Tłuszcz w tym | 91 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 15 g |
Węglowodany w tym | 0 g |
Cukry | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |