Marka
Rolnik
Opis produktu
Każdy słoik Pasztetu pieczonego Rolnik skrywa najwyższej jakości mięso wieprzowe, z wyraźnie wyczuwalną nutą aromatycznej wątróbki. Pasztet przyrządzono zgodnie z tradycyjną, staropolską recepturą, dzięki której uzyskał on prawdziwie domowy smak, piękny zapach oraz idealnie gęstą, bogatą konsystencję. Pasztet pieczony Rolnik wyśmienicie komponuje się z chrupiącym pieczywem oraz rozmaitymi dodatkami - kiszonym ogórkiem i świeżymi warzywami.
Składniki
tłuszcz wieprzowy 18 %
cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól)
wątroba wieprzowa 18 %
mieszanka przyprawowo-smakowa i dodatki funkcjonalne [sól, białko wieprzowe, białko kolagenowe wieprzowe, mleko otłuszczone w proszku, skrobia modyfikowana, przyprawy i ekstrakty przypraw, aromaty (zawierają mleko i jego pochodne), glukoza, substancja konserwująca: azotyn sodu]
mięso wieprzowe gotowane 32,7 %
woda
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Mleko - Zawiera
Gorczyca - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Adres producenta
Rolnik Sp. z o.o. Zakład Przetwórstwa Mięsnego
ul. Pszczyńska 10
43-187 Orzesze
tel. +48 32 /221 32 12
Wyprodukowano dla:
Firma Handlowa „Rolnik" Spółka Jawna
ul. Przelotowa 7,
43-190 Mikołów,
www.rolnik.pl
Adres zwrotny
Firma Handlowa „Rolnik" Spółka Jawna
ul. Przelotowa 7, 43-190 Mikołów
www.rolnik.pl
+48 32 /221 32 12
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i mrozem. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin. Najlepiej spożyć przed: data i numer partii produkcyjnej podane na denku słoja.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1344 kJ / 326 kcal |
Tłuszcz | 31 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 11 g |
Węglowodany | 1,0 g |
w tym cukry | 0,8 g |
Błonnik | 1,3 g |
Białko | 10 g |
Sól | 1,3 g |