Marka
Lazur
Opis produktu
Lekko mleczny miąższ sera Lazur Złocisty wyróżnia się nietypową złocistą barwą i wyraźnym orzechowym posmakiem. Podobnie jak pozostałe sery marki Lazur, także Złocisty powstaje wyłącznie z polskiego mleka, jest wolny od konserwantów i sztucznych barwników, a swój kolor zawdzięcza karotenom. Jest źródłem wielu składników odżywczych, dlatego stanowić może wartościowe uzupełnienie zbilansowanej diety. Złocisty doskonale się topi, dlatego sprawdzi się podczas grillowania lub jako podstawa sosów do mięs i warzyw. Uwydatni smak delikatnych ryb i sałatek, także owocowych.
Składniki
szlachetna pleśń Penicillium roqueforti
sól
bakterie fermentacji mlekowej
barwnik karoteny
kultury bakterii Lactobacillus acidophilus LA-5
stabilizator chlorek wapnia
mleko pełne pasteryzowane
Zalecenia dla alergików
Gluten - Nie zawiera
Mleko - Zawiera
Adres producenta
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
ul. Kaliska 44
63-460 Nowe Skalmierzyce
Adres zwrotny
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
ul. Kaliska 44
63-460 Nowe Skalmierzyce
serwis.konsumenta@lazur.pl
www.lazur.pl
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +1°C do +6°C.
Wartości odżywcze | w 100 g: |
---|---|
wartość energetyczna | 1447 kJ/349 kcal |
tłuszcz | 30 g |
w tym kwasy nasycone | 20 g |
węglowodany | 1,8 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 18 g |
sól | 2,5 g |