Marka
Lazur
Opis produktu
Złocisty ser pleśniowy to produkt dojrzewający, wraz z upływem czasu zmienia się jego smak i konsystencja
Produkt bezglutenowy
Składniki
szlachetna pleśń Penicillium roqueforti
barwnik karoteny
bakterie fermentacji mlekowej
stabilizator chlorek wapnia
kultury bakterii Lactobacillus acidophilus LA-5
sól
mleko pełne pasteryzowane
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Adres producenta
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
63-460 Nowe Skalmierzyce,
ul. Kaliska 44
serwis.konsumenta@lazur.pl,
www.lazur.pl
Adres zwrotny
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
63-460 Nowe Skalmierzyce,
ul. Kaliska 44
www.lazur.pl
serwis.konsumenta@lazur.pl
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed: data i numer partii na spodzie opakowania
Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +6 °C.
| Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g: |
|---|---|
| wartość energetyczna | 1447 kJ/349 kcal |
| tłuszcz | 30 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 20 g |
| węglowodany | 1,8 g |
| w tym cukry | 0 g |
| białko | 18 g |
| sól | 2,5 g |