Marka
E. Wedel
Opis produktu
Espresso
Espresso to kawa pochodząca z Włoch, której nazwa pochodzi od włoskiego przymiotnika Espressivo czyli wyrazisty. Po raz pierwszy przygotowana w 1901 przez Luigiego Bezzera, szybko zyskała popularność wśród smakoszy kaw. Obecnie stanowi bazę dla innych kawowych deserów.
Składniki
mleko pełne w proszku
kawa mielona (1%)
tłuszcz roślinny (palmowy)
pasta kawowa (3,8%) (kawa 63%, tłuszcz roślinny (rzepakowy), emulgator: lecytyna sojowa)
aromat
serwatka w proszku (z mleka)
emulgator (lecytyna sojowa)
cukier
Czekolada gorzka: masa kakaowa minimum 50%
czekolada gorzka 50% (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyna sojowa i E476, sól, aromat)
barwnik (karmel amoniakalno-siarczynowy)
Zalecenia dla alergików
Soja - Zawiera
Mleko - Zawiera
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Orzechy - Może zawierać
Adres producenta
LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska
Adres zwrotny
LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska
www.wedel.pl
www.czekolada.pl
Warto porozmawiać
Infolinia konsumencka: 801 811 011
Opłata według taryfy lokalnej
Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Wartości odżywcze | 100 g | 20 g | %*/20 g | * |
---|---|---|---|---|
Energia | 2208 kJ | 442 kJ | 5,3% | 8 400 kJ |
Energia | 530 kcal | 106 kcal | 5,3% | 2 000 kcal |
Tłuszcz | 33 g | 6,6 g | 9,4% | 70 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 16 g | 3,2 g | 16,0% | 20 g |
Węglowodany | 49 g | 9,7 g | 3,7% | 260 g |
w tym cukry | 47 g | 9,4 g | 10,4% | 90 g |
Błonnik | 6,6 g | 1,3 g | - | - |
Białko | 5,9 g | 1,2 g | 2,4% | 50 g |
Sól | 0,16 g | 0,03 g | 0,5% | 6 g |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/ 2 000 kcal). | ||||
Produkt zawiera 5 porcji x 2 kostki (~20 g). |