Marka
Dr. Oetker
Opis produktu
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Składniki
cukier
5 % płatki czekolady (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgatory (lecytyny (w tym SOJOWE), fosfatydy amonu))
mąka PSZENNA
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
skrobia PSZENNA
sól
aromat
glukoza
błonnik z cykorii
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Soja - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 51 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 1481 kJ | 755 kJ | 9 % |
Energia | 354 kcal | 181 kcal | 9 % |
Tłuszcz | 19 g | 9,7 g | 14 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 2,7 g | 1,4 g | 7 % |
Węglowodany | 40 g | 21 g | 8 % |
w tym Cukry | 20 g | 10 g | 11 % |
Białko | 4,9 g | 2,5 g | 5 % |
Sól | 0,70 g | 0,36 g | 6 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Z mieszanki otrzymujemy 12 szt. babeczek. 1 porcja = około 51 g |