Marka
Dr. Oetker
O marce
Polecamy formy Dr. Oetker!
Ø 24 cm
Opis produktu
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Składniki
masa: cukier, skrobia, aromat, sól
ciasto: mąka PSZENNA, cukier, proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 1 % czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza), aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (twaróg półtłusty, margaryna) 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (twaróg półtłusty, margaryna) 1 porcja = 92 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 1284 kJ | 1182 kJ | 14 % |
Energia | 307 kcal | 283 kcal | 14 % |
Tłuszcz | 16 g | 15 g | 21 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 4,9 g | 4,5 g | 23 % |
Węglowodany | 29 g | 27 g | 10 % |
w tym Cukry | 15 g | 14 g | 16 % |
Białko | 10 g | 9,6 g | 19 % |
Sól | 0,45 g | 0,41 g | 7 % |
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 92 g | |||
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |