Marka
Przysnacki
O marce
Spróbuj również innych smaków:
Chipsy w kotle prażone papryka czerwona
Chipsy w kotle prażone kwaśna śmietana
Opis produktu
Wybieramy najlepsze ziemniaki, myjemy je i kroimy w grube plastry ze skórką.
Następnie smażymy je w wielkim kotle, w oleju słonecznikowym. Dzięki większej grubości plasterków oraz dłuższemu i wolniejszemu smażeniu nasze chipsy uzyskują wyjątkową chrupkość.
Na koniec tak usmażone chipsy doprawiamy prawdziwą solą morską.
Składniki
olej słonecznikowy
sól morska (1,2%)
ziemniaki
Adres producenta
Intersnack Poland Sp. z o.o.
Niedźwiedź 64,
32-090 Słomniki
Adres zwrotny
Intersnack Poland Sp. z o.o.
Niedźwiedź 64,
32-090 Słomniki
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła. Chronić przed bezpośrednim nasłonecznieniem.
Wartości odżywcze | produktu w 100 g | w porcji 30 g | %* w porcji (30 g) |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 2095 kJ/502 kcal | 631 kJ/151 kcal | 8 |
Tłuszcz | 28 g | 8,4 g | 12 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,6 g | 0,8 g | 4 |
Węglowodany | 53 g | 16 g | 6 |
w tym cukry | 0,6 g | 0,2 g | <1 |
Białko | 6,0 g | 1,8 g | 4 |
Sól | 1,2 g | 0,36 g | 6 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal. | |||
Opakowanie zawiera około 4 porcje produktu. Porcja = 30 g |