Kategorie sklepu

Marka

Bakoma

Opis produktu

Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma swoją wyjątkową gęstość zawdzięcza temu, że tworzony jest sposobem zbliżonym do tradycyjnej metody wytwarzania jogurtu, stosowanego w krajach południowo-wschodniej Europy - ojczyzny jogurtu. Nasz Gęsty nalewany jest do opakowania w formie płynnej, a następnie, dzięki działaniu miliardów bakterii, w sposób naturalny gęstnieje w kubku.

Bez mleka w proszku.

Składniki

żywe kultury bakterii jogurtowych (10⁸ jtk/g)*: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus i Streptococcus thermophilus oraz L. acidophilus LA5 i Bifidobacterium lactis BB12

*Żywe kultury jogurtowe poprawiają trawienie zawartej w produkcie laktozy u osób mających trudności z jej trawieniem

mleko

Zalecenia dla alergików

Mleko - Zawiera

Adres producenta

BAKOMA Sp. z o.o.,
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Infolinia 801 340 600
www.bakoma.pl

Adres zwrotny

BAKOMA Sp. z o.o.,
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Infolinia 801 340 600
www.bakoma.pl

Przechowywanie

Należy spożyć do: data i nr partii na wieczku.
Przechowywać w temp.: od +2°C do +6°C.

Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g jogurtu
Wartość energetyczna 243 kJ / 58 kcal
Tłuszcz 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,0 g
Węglowodany 4,9 g
w tym cukry 4,9 g
Białko 3,3 g
Sól 0,11 g
Polecane produkty