Marka
Dr. Oetker
Opis produktu
Krem do karpatki klasyczny Dr. Oetkera to najlepszy wybór do przygotowania ciasta typu karpatka:
- kremowa, delikatna konsystencja
- wyrazisty smak i subtelny aromat
- do gotowania na mleku i maśle
- możliwa do przygotowania lżejsza wersja na śmietance
- wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go aż na 24 porcje!
Składniki
aromat
skrobia
MLEKO odtłuszczone w proszku
cukier
mąka PSZENNA
barwniki (kurkumina, karoteny)
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł., masło) 100 g | 1 porcja = 39 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 1186 kJ | 462 kJ | 6% |
Energia | 285 kcal | 111 kcal | 6% |
Tłuszcz | 19 g | 7,3 g | 10% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 12 g | 4,6 g | 23% |
Węglowodany | 26 g | 10 g | 4% |
w tym Cukry | 19 g | 7,4 g | 8% |
Białko | 2,4 g | 0,9 g | 2% |
Sól | 0,08 g | 0,03 g | 1% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje. | |||
1 porcja = około 39 g kremu. |