Marka
Dr. Oetker
Opis produktu
Krem waniliowy do tortów i ciast gotowy w 3 minuty, łatwy i szybki sposób przygotowania a przy tym pyszny i zaskakujący efekt:
- posiada stabilną, puszystą konsystencję
- zawsze się udaje
- szlachetny smak i aromat wanilii
- do przygotowania na mleku, śmietance bądź maśle
- możliwe przygotowanie wersji niskokalorycznej
- do dekorowania i przekładania ciast i deserów
Składniki
białka MLEKA
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
barwnik (karoteny)
żelatyna
naturalny aromat wanilii bourbon
skrobia modyfikowana
stabilizator (fosforany potasu)
cukier
aromat
sól
syrop glukozowy
olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
801100700
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.): 100 g | 1 porcja = 43 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 1203 kJ | 517 kJ | 6% |
290 kcal | 125 kcal | ||
Tłuszcz | 22,3 g | 9,6 g | 14% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 15,3 g | 6,6 g | 33% |
Węglowodany | 18,9 g | 8,1 g | 3% |
w tym Cukry | 15,3 g | 6,6 g | 7% |
Białko | 3,4 g | 1,5 g | 3% |
Sól | 0,12 g | 0,05 g | 1% |
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. | |||
Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 43 g. | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |