Kategorie sklepu

Marka

Lubella

O marce

Lubella Tradycja od 1881
Najlepsze ze zboża

Opis produktu

Dlaczego nasz makaron smakuje tak dobrze?
Dzięki specjalnemu procesowi mielenia ziarna, nasz makaron ma jaśniejszy kolor i lepszy, delikatniejszy smak.
Spróbuj!

Miedź i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
Fosfor, mangan i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia

Wszytko to znajdziesz w każdej porcji makaronu Pełne Ziarno. Zgodnie z obowiązującą piramidą żywieniową, produkty pełnoziarniste to ważna część właściwie zbilansowanej diety.

Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego.
Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.

Składniki

mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista

Zalecenia dla alergików

Pszenica - Zawiera

Soja - Może zawierać

Adres producenta

MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl

Adres zwrotny

MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl

Przechowywanie

Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.

Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu
energia 1547 kJ / 366 kcal 802 kJ / 190 kcal
tłuszcz 3,3 g 1,8 g
w tym kwasy nasycone 0,7 g 0,3 g
węglowodany 66 g 33 g
w tym cukry 1,9 g 1,8 g
błonnik 3,9 g 3,5 g
białko 16 g 8,6 g
sól 0 g 0,01 g**
fosfor 350 mg (50%)* 171 mg (24%)*
magnez 82,0 mg (22%)* 58,0 mg (15%)*
żelazo 4,3 mg (31%)* 2,1 mg (15%)*
cynk 3,2 mg (32%)* 1,7 mg (17%)*
miedź 0,40 mg (40%)* 0,24 mg (24%)*
mangan 1,7 mg (85%)* 0,85 mg (43%)*
*% referencyjnych wartości spożycia
** wynik nie uwzględnia soli dodanej podczas gotowania makaronu
Polecane produkty