Marka
Optima
Opis produktu
Kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu oraz utrzymania prawidłowego widzenia.
Produkt do smarowania pieczywa.
Składniki
substancja konserwująca (sorbinian potasu)
Zawartość tłuszczu: 40%
olej z mikroalg Schizochytrium sp. bogaty w DHA i EPA (0,6%)
tłuszcze roślinne (palmowy, kokosowy)
sól (0,5%)
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, polirycynooleinian poliglicerolu)
olej rzepakowy
barwnik (karoteny)
woda
przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA)
witaminy (A, D)
aromat
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
Adres producenta
Bunge Polska Sp. z o.o.
ul. Niepodległości 42,
88-150 Kruszwica,
Polska
Adres zwrotny
Bunge Polska Sp. z o.o.
ul. Niepodległości 42,
88-150 Kruszwica,
Polska
Przechowywanie
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +4°C do +10°C.
Wartości odżywcze | /100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1480 kJ / 360 kcal |
Tłuszcz | 40 g |
w tym kwasy tłuszczowe: | |
- nasycone | 12 g |
- jednonienasycone | 20 g |
- wielonienasycone | 8 g |
Węglowodany w tym | 0 g |
- cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,5 g |
Witamina A | 900 µg (113%*) |
Witamina D | 7,5 µg (150%*) |
*% referencyjnych wartości spożycia |