Marka
Sante
Opis produktu
Maca pszenno-żytnia
Maca to tradycyjne pieczywo o niskiej zawartości tłuszczu, które nie zawiera kwasu powstającego w procesach fermentacyjnych, co czyni je wyjątkowo lekkostrawnym.
Maca tradycyjna jest produkowana w zakładzie w Radomiu od 1974 roku przy użyciu tradycyjnego żeliwnego pieca.
Ciasto układane na żeliwnych płytach, jest pieczone w wysokiej temperaturze, co pozwala mu rosnąć i się rozwarstwiać, a dodatkowo jest opiekane żywym ogniem, którego płomienie delikatnie podpiekają ciasto macy zostawiając charakterystyczne ślady nadpalenia. Tylko maca wyprodukowana w ten szlachetny sposób wygląda i smakuje jak maca z dawnych lat - jest nieznacznie grubsza, lepiej się rozwarstwia i zawiera więcej pęcherzyków.
Maca tradycyjna razowa jest smaczną przekąską sama w sobie, doskonale też zastępuje pieczywo tradycyjne i może być jedzona z serem, wędliną i warzywami.
Składniki
mąki (pszenna, pszenna graham, żytnia razowa 2%)
sól morska
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Żyto - Zawiera
Adres producenta
Sante A. Kowalski sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Adres zwrotny
Sante A. Kowalski sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
| Wartości odżywcze | w 100 g | 
|---|---|
| Wartość energetyczna | 1651 kJ / 390 kcal | 
| Tłuszcz | 1,3 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 
| Węglowodany | 80 g | 
| w tym cukry | 0,35 g | 
| Błonnik | 4,9 g | 
| Białko | 12 g | 
| Sól | 0,87 g |