Kategorie sklepu

Marka

Sante

Opis produktu

Maca pszenno-żytnia
Maca to tradycyjne pieczywo o niskiej zawartości tłuszczu, które nie zawiera kwasu powstającego w procesach fermentacyjnych, co czyni je wyjątkowo lekkostrawnym.

Maca tradycyjna jest produkowana w zakładzie w Radomiu od 1974 roku przy użyciu tradycyjnego żeliwnego pieca.

Ciasto układane na żeliwnych płytach, jest pieczone w wysokiej temperaturze, co pozwala mu rosnąć i się rozwarstwiać, a dodatkowo jest opiekane żywym ogniem, którego płomienie delikatnie podpiekają ciasto macy zostawiając charakterystyczne ślady nadpalenia. Tylko maca wyprodukowana w ten szlachetny sposób wygląda i smakuje jak maca z dawnych lat - jest nieznacznie grubsza, lepiej się rozwarstwia i zawiera więcej pęcherzyków.

Maca tradycyjna razowa jest smaczną przekąską sama w sobie, doskonale też zastępuje pieczywo tradycyjne i może być jedzona z serem, wędliną i warzywami.

Składniki

mąki (pszenna, pszenna graham, żytnia razowa 2%)

sól morska

Zalecenia dla alergików

Pszenica - Zawiera

Żyto - Zawiera

Adres producenta

Sante A. Kowalski sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa

Adres zwrotny

Sante A. Kowalski sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 1651 kJ / 390 kcal
Tłuszcz 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 80 g
w tym cukry 0,35 g
Błonnik 4,9 g
Białko 12 g
Sól 0,87 g
Polecane produkty