Marka
Sonko
O marce
Spróbuj również:
Sonko Ryż naturalny
Sonko Ryż basmati
Sonko Ryż jaśminowy
Opis produktu
Ryż biały jest najbardziej uniwersalną i najczęściej spożywaną odmianą ryżu na świecie. Jego łagodny i neutralny smak pozwala użyć go w każdej potrawie. Produkt posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów.
Składniki
ryż biały
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Adres producenta
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Poland
www.sonko.pl
Adres zwrotny
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Poland
www.sonko.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
| Wartości odżywcze | Wartość odżywcza na 100 g | Wartość odżywcza na porcję¹ |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 1504 kJ | 754 kJ |
| Wartość energetyczna | 354 kcal | 178 kcal |
| Tłuszcz, w tym: | 0,8 g | 0,4 g |
| - kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 0,1 g |
| Węglowodany, w tym: | 79,3 g | 39,7 g |
| - cukry | <0,5 g | <0,5 g |
| Błonnik | 0,7 g | <0,5 g |
| Białko | 7,1 g | 3,6 g |
| Sól | <0,01 g | <0,01 g |
| Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu. | ||
| ¹porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 150 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli |