Marka
Kinder
Składniki
czekolada MLECZNA 40 % (cukier, MLEKO pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, emulgator: lecytyny (SOJA); wanilina)
Składniki mleka: 33 % - Składniki kakao: 13 %
MLEKO odtłuszczone w proszku (18 %)
wanilina
cukier
emulgator: lecytyny (SOJA)
olej palmowy
MASŁO odwodnione
Zalecenia dla alergików
Soja - Zawiera
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Ferrero Polska Commercial Sp. z o.o.,
ul. Wiertnicza 126,
02-952 Warszawa
Adres zwrotny
Ferrero Polska Commercial Sp. z o.o.,
ul. Wiertnicza 126,
02-952 Warszawa
Infolinia Ferrero w Polsce
801 550 550
Opłata według stawek operatora,
www.ferrero.pl,
serwis.konsumencki@ferrero.com
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza Na 100 g | Wartość odżywcza Na batonik / 21 g | %* na batonik |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 2360 /566 | 496 / 119 | 6 |
Tłuszcz (g) | 35 g | 7,4 g | 11 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 22,6 g | 4,7 g | 24 |
Węglowodany (g) | 53,5 g | 11,2 g | 4 |
w tym cukry (g) | 53,3 g | 11,2 g | 12 |
Białko (g) | 8,7 g | 1,8 g | 4 |
Sól (g) | 0,313 g | 0,066 g | 1 |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal) |