Marka
Lubella
O marce
Lubella Tradycja od 1881
Najlepsze ze zboża
Opis produktu
Dlaczego nasz makaron smakuje tak dobrze?
Dzięki specjalnemu procesowi mielenia ziarna, nasz makaron ma jaśniejszy kolor i lepszy, delikatniejszy smak.
Spróbuj!
Miedź i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
Fosfor i mangan przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
Wszystko to znajdziesz w każdej porcji makaronu Pełne Ziarno. Zgodnie z obowiązującą piramidą żywieniową, produkty pełnoziarniste to ważna część właściwie zbilansowanej diety.
Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, żelazo, cynk, miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego.
Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.
Składniki
mąka makaronowa pełnoziarnista: żytnia (53%), pszenna
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Żyto - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Adres producenta
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Adres zwrotny
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Przechowywanie
Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu | Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu |
---|---|---|
energia | 1410 kJ / 334 kcal | 754 kJ / 178 kcal |
tłuszcz | 2,2 g | 1,6 g |
w tym kwasy nasycone | 0,4 g | 0,3 g |
węglowodany | 61 g | 31 g |
w tym cukry | 5,8 g | 2,3 g |
błonnik | 11 g | 5,0 g |
białko | 12 g | 7,5 g |
sól | 0 g | 0,02 g |
fosfor | 303 mg (43%)* | 155 mg (22%)* |
żelazo | 4,1 mg (29%)* | 2,1 mg (15%)* |
cynk | 3,1 mg (31%)* | 1,6 mg (16%)* |
miedź | 0,34 mg (34%)* | 0,17 mg (17%)* |
mangan | 1,8 mg (90%)* | 0,90 mg (45%)* |
*% referencyjnych wartości spożycia, | ||
**wynik nie uwzględnia soli dodanej podczas gotowania makaronu. |