Kategorie sklepu

Marka

Lubella

O marce

Lubella Tradycja od 1881
Najlepsze ze zboża

Opis produktu

Dlaczego nasz makaron smakuje tak dobrze?
Dzięki specjalnemu procesowi mielenia ziarna, nasz makaron ma jaśniejszy kolor i lepszy, delikatniejszy smak.
Spróbuj!

Miedź i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
Fosfor i mangan przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia

Wszystko to znajdziesz w każdej porcji makaronu Pełne Ziarno. Zgodnie z obowiązującą piramidą żywieniową, produkty pełnoziarniste to ważna część właściwie zbilansowanej diety.

Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, żelazo, cynk, miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego.
Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.

Składniki

mąka makaronowa pełnoziarnista: żytnia (53%), pszenna

Zalecenia dla alergików

Soja - Może zawierać

Żyto - Zawiera

Pszenica - Zawiera

Adres producenta

MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl

Adres zwrotny

MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl

Przechowywanie

Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.

Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu
energia 1410 kJ / 334 kcal 754 kJ / 178 kcal
tłuszcz 2,2 g 1,6 g
w tym kwasy nasycone 0,4 g 0,3 g
węglowodany 61 g 31 g
w tym cukry 5,8 g 2,3 g
błonnik 11 g 5,0 g
białko 12 g 7,5 g
sól 0 g 0,02 g
fosfor 303 mg (43%)* 155 mg (22%)*
żelazo 4,1 mg (29%)* 2,1 mg (15%)*
cynk 3,1 mg (31%)* 1,6 mg (16%)*
miedź 0,34 mg (34%)* 0,17 mg (17%)*
mangan 1,8 mg (90%)* 0,90 mg (45%)*
*% referencyjnych wartości spożycia,
**wynik nie uwzględnia soli dodanej podczas gotowania makaronu.
Polecane produkty