Marka
Kopernik
Opis produktu
Serca piernikowe w czekoladzie z ciasta leżakującego w whisky J. A. Baczewski
Sekretem tej wyjątkowej edycji jest ciasto, które leżakując w szlachetnym alkoholu, cierpliwie czekało na czas wypieku. Ten unikalny, niemal rzemieślniczy proces zapewnił piernikom niepowtarzalny smak i wyrazisty aromat.
Całość to kompozycja stworzona z tradycyjnego, długodojrzewającego ciasta, korzennych przypraw, deserowej czekolady i wysokiej jakości whisky od J. A. Baczewski.
Receptura na bazie historii
Autorska receptura została opracowana przez doświadczonych Mistrzów Piernikarskich z najstarszej fabryki cukierniczej w Polsce - z dbałością o każdy, nawet najmniejszy detal.
Składniki
sól
substancja spulchniająca (węglany amonu)
skrobia ziemniaczana
przyprawy
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
barwnik (karmel)
mąka pszenna
whisky 0,5%
mąka żytnia
cukier
czekolada 26% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyna sojowa), aromat]
Zalecenia dla alergików
Sezam - Może zawierać
Soja - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Orzechy - Może zawierać
Żyto - Zawiera
Adres producenta
Fabryka Cukiernicza KOPERNIK S.A.
ul. Żółkiewskiego 34
87-100 Toruń
Polska
www.kopernik.com.pl
e-mail: kopernik@kopernik.com.pl
Adres zwrotny
Fabryka Cukiernicza KOPERNIK S.A.
ul. Żółkiewskiego 34
87-100 Toruń
Polska
www.kopernik.com.pl
e-mail: kopernik@kopernik.com.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1666 kJ |
Wartość energetyczna | 395 kcal |
Tłuszcz | 9,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,4 g |
Węglowodany | 69 g |
w tym cukry | 35 g |
Białko | 5,9 g |
Sól | 0,10 g |