Kategorie sklepu

Marka

Schär

Opis produktu

Opracowany specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.

Składniki

skrobia ryżowa

syrop ryżowy

zakwas 12% (mąka ryżowa, woda)

syrop z buraka cukrowego

nasiona słonecznika 2,1%

olej słonecznikowy

otręby sojowe 1,9%

woda

białko sojowe

płatki sojowe 2,1%

drożdże

włókno roślinne (psyllium)

sól jodowana (sól, jodek potasu)

zboża 4,4% (mąka z prosa 2,6%, mąka z quinoa 1,8%)

płatki z prosa 1,4%

skrobia kukurydziana

miód

siemię lniane 1,9%

substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten - Nie zawiera

Łubin - Może zawierać

Pszenica - Nie zawiera

Mleko - Nie zawiera

Soja - Zawiera

Gorczyca - Może zawierać

Adres producenta

Dr. Schär AG / SPA
Winkelau 9
39014 Burgstall / Postal (BZ)
Italy

Adres zwrotny

Dr. Schär AG / SPA
Winkelau 9
39014 Burgstall / Postal (BZ)
Italy

Przechowywanie

Po otwarciu opakowanie należy ponownie zamknąć, a chleb spożyć w ciągu kilku dni lub natychmiast zamrozić.

Wartości odżywcze 100 g 25 g % RI*
wartość energetyczna 1078 kJ 269 kJ 3%
wartość energetyczna 256 kcal 64 kcal 3%
tłuszcz 6,2 g 1,6 g 2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g 0,2 g 1%
węglowodany 41 g 10 g 4%
w tym cukry 5,8 g 1,5 g 2%
błonnik 8,7 g 2,2 g -
białko 4,4 g 1,1 g 2%
sól 0,91 g 0,23 g 4%
*RI = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)
Polecane produkty