Kategorie sklepu

Marka

Dr. Oetker

Opis produktu

Pyszne i efektowne połączenie złocistego ciasta parzonego z delikatnym kremem. Wystarczy dodać jajka, masło i mleko, aby wyczarować niezwykle efektowne, ulubione polskie ciasto. Na opakowaniu znajduje się dodatkowy przepis na uszlachetnioną wersję kremu, do którego zamiast masła dodaje się ubitą śmietankę. Ciasto i krem do Karpatki to gwarancja kulinarnego sukcesu dzięki klarownej instrukcji przygotowania, apetycznemu wyglądowi i pysznemu smakowi.
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Składniki

substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)

skrobia

aromaty

MLEKO odtłuszczone w proszku

mąka PSZENNA

cukier

sól

barwniki (kurkumina, karoteny)

Zalecenia dla alergików

Pszenica - Zawiera

Mleko - Zawiera

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.) 1 porcja = 56 g (%*)
Energia 1098 kJ 615 kJ 7%
Energia 264 kcal 148 kcal 7%
Tłuszcz 18,3 g 10,3 g 15%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 10,8 g 6,1 g 31%
Węglowodany 20,7 g 11,6 g 4%
w tym Cukry 11,3 g 6,3 g 7%
Białko 3,9 g 2,2 g 4%
Sól 0,21 g 0,12 g 2%
Ciasto można podzielić na 30 porcji. 1 porcja = ok. 56 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Polecane produkty