Kategorie sklepu

Marka

Henglein

Opis produktu

1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd.
2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp.
3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku!
4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia - tak, by nadzienie nie wypłynęło.
5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem.
6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego), skraca się czas pieczenia.
7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.

Składniki

mąka pszenna

alkohol etylowy

woda

cukier

tłuszcz palmowy

regulator kwasowości: kwas cytrynowy

sól spożywcza

Zalecenia dla alergików

Pszenica - Zawiera

Adres producenta

Wyprodukowano przez:
HENGLEIN GmbH
dla:
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Pietrusińskiego 4a
40-842 Katowice

Adres zwrotny

HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Pietrusińskiego 4a
40-842 Katowice
tel. 32/260 55 66
www.henglein.pl

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni.

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 1575 kJ/378 kcal
Tłuszcz 23,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13,5 g
Węglowodany 33,4 g
w tym cukry 2,0 g
Białko 4,9 g
Sól 0,6 g
Polecane produkty