Marka
Lubella
O marce
Mąka Pełne Ziarno - 3 zboża jest dedykowana do wypieku chleba.
Lubella Tradycja od 1881
Opis produktu
Mąka pełnoziarnista 3 zboża jest wytwarzana z całych ziaren zbóż, popularnie zwana mąką razową. Pochodzi ona z rozdrobnienia oczyszczonego ziarna pszenicy, żyta i orkiszu, z zachowaniem w końcowym produkcie przemiału wszystkich części rozdrobnionego ziarna. Stąd też ciemniejszy kolor mąki pełnoziarnistej. Produkty pełnoziarniste są źródłem błonnika i minerałów. Stanowią ważną część właściwie zbilansowanej diety, której dopełnieniem jest zdrowy styl życia.
Lubella Pełne Ziarno powstaje z całego ziarna: łuski, jądra i kiełka, dlatego jest cennym źródłem błonnika i składników mineralnych, takich jak: fosfor, magnez i żelazo.
Składniki
mąka pełnoziarnista: pszenna, żytnia, orkiszowa
Zalecenia dla alergików
Żyto - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Adres producenta
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Adres zwrotny
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1542 kJ / 365 kcal |
Tłuszcz | 2,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 67 g |
w tym cukry | 4 g |
Błonnik | 10 g |
Białko | 14 g |
Sól | 0,03 g |
Fosfor | 340 mg (49%)* |
Magnez | 80 mg (21%)* |
Żelazo | 3,46 mg (25%)* |
* % referencyjnej wartości spożycia |