Marka
Naturli'
Opis produktu
Bio roślinna do smarowania pieczywa z olejem rzepakowym i kokosowym, olejem shea i migdałami
Naturli' Bio, do smarowania pieczywa, to alternatywa dla masła. Idealna dla wegan. Składa się z ekologicznych olejów wysokiej jakości i nie zawiera mleka.
Smakiem przypomina masło z łagodną migdałową nutą. Ma stałą konsystencję, ale można ją rozprowadzić na chlebie bezpośrednio po wyjęciu z lodówki.
Zawiera 75% tłuszczu roślinnego więc nadaje się również do pieczenia i smażenia. Smacznego!
Składniki
olej shea* (13%)
woda
sól
olej rzepakowy* (39%)
MASA MIGDAŁOWA* (2%)
aromat naturalny
olej kokosowy* (22%)
sok z marchwi*
*certyfikowane organiczne surowce
sok z cytryny*
emulgator (lecytyna słonecznikowa)
Zalecenia dla alergików
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Orzechy nerkowca - Może zawierać
Migdały - Zawiera
Orzechy laskowe - Może zawierać
Pistacje/orzechy pistacjowe - Może zawierać
Mleko - Nie zawiera
Adres zwrotny
Eko-Wital Sp. z o.o.
ul. Staniewicka 5
03-310 Warszawa
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 0°C do 8°C.
Wartości odżywcze | w 100 g: |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2801 kJ / 681 kcal |
Tłuszcz | 75 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 26 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe: | 33 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe: | 12 g |
Węglowodany: | <0,5 g |
- w tym cukry: | <0,5 g |
Białko: | <0,5 g |
Sól: | 0,90 g |