Marka
Dr. Oetker
Opis produktu
Dla wszystkich osób, które cenią sobie smak oraz szybkość i prostotę przygotowania. Krem śmietankowy do tortów i ciast gotowy w 3 minuty:
- posiada stabilną, puszystą konsystencję
- zawsze się udaje
- intensywny śmietankowy smak oraz aromat
- do przygotowania na mleku, śmietance, bądź maśle
- możliwe przygotowanie wersji niskokalorycznej
- do dekorowania i przekładania ciast i deserów
Składniki
cukier
sól
skrobia modyfikowana
barwnik (karoteny)
olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony
stabilizator (fosforany potasu)
syrop glukozowy
aromaty
białka MLEKA
żelatyna
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl, www.oetker.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.): 100 g | 1 porcja = 43 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 1203 kJ | 517 kJ | 6% |
290 kcal | 125 kcal | ||
Tłuszcz | 22,3 g | 9,6 g | 14% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 15,3 g | 6,6 g | 33% |
Węglowodany | 18,9 g | 8,1 g | 3% |
tym Cukry | 15,4 g | 6,6 g | 7% |
Białko | 3,4 g | 1,5 g | 3% |
Sól | 0,12 g | 0,05 g | 1% |
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. | |||
Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 43 g. | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |