Marka
Herbapol
O marce
Herbapol
od 1949 roku
Opis produktu
Witaminy: C, B₆, D oraz cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Korzystny efekt wynikający z deklarowanego działania składników produktu występuje w przypadku spożycia 40 ml produktu.
Składniki
A - cukier lub B - syrop glukozowo-fruktozowy
witamina C
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
koncentrat soku z czarnej marchwi
zagęszczony sok cytrynowy (0,05 %) o ekstrakcie ogólnym 56 %
witamina D
zagęszczony sok z malin (0,19 %) o ekstrakcie ogólnym 65 %
Litera (A lub B) umieszczona przy numerze partii wskazuje na użyty do produkcji składnik
woda
zawiera zagęszczony sok z aronii i/lub z czarnej porzeczki
aromaty
cynk
witamina B₆
Adres producenta
„Herbapol-Lublin" S.A.
ul. Diamentowa 25,
20-471 Lublin,
Polska
www.herbapol.com.pl
Adres zwrotny
„Herbapol-Lublin" S.A.
ul. Diamentowa 25,
20-471 Lublin,
Polska
www.herbapol.com.pl
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem: data podana na zakrętce.
Chronić od światła. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce w lodówce nie dłużej niż 30 dni.
Zmiana barwy syropu w trakcie przechowywania jest zjawiskiem naturalnym i nie stanowi wady produktu.
Wartości odżywcze | 40 ml syropu (zalecana dzienna porcja) |
---|---|
Składnik | |
Witamina C | 24 mg (30 % RWS*) |
Witamina D | 2,5 µg (50 % RWS*) |
Witamina B₆ | 0,84 mg (60 % RWS*) |
Cynk | 6 mg (60 % RWS*) |
*RWS - referencyjna wartość spożycia |