Marka
Kupiec
Opis produktu
Otrzymywana jest przez mechaniczne oddzielenie ziarenek skrobi od pozostałych części składowych ziemniaka. Gotowy produkt to biały proszek bez smaku i zapachu, o krystalicznie lśniącym połysku.
Używana jest do wypieku ciast, zagęszczania zup i sosów, przyrządzania kisieli, budyniu, pyz, klusek ziemniaczanych, a także krochmalenia tkanin.
Adres producenta
KUPIEC Sp. z o.o.
ul. Kupiecka 17
Paprotnia
62-513 Krzymów
Adres zwrotny
KUPIEC Sp. z o.o.
ul. Kupiecka 17
Paprotnia
62-513 Krzymów
kupiec@kupiec.pl
www.kupiec.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu przy wilgotności względnej powietrza 60 - 75% i temperaturze 20°C.
| Wartości odżywcze | w 100 g | w 1 porcji 50 g | % RWS* w 1 porcji |
|---|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 1433 kJ | 717 kJ | 9% |
| Wartość energetyczna | 343 kcal | 172 kcal | |
| Tłuszcz | 0,1 g | 0,05 g | 0% |
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,01 g | 0,005 g | 0% |
| Węglowodany | 83,9 g | 41,9 g | 16% |
| - w tym cukry | 0,2 g | 0,1 g | 0% |
| Błonnik | 0,4 g | 0,2 g | |
| Białko | 0,6 g | 0,3 g | 1% |
| Sól | <0,01 g | <0,01 g | 0% |
| * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |