Kategorie sklepu

Marka

Łosoś Ustka

O marce

Łosoś
Jakość Gwarantowana od 1954

Składniki

*H/L/M - w zależności od użytych składników: patrz nadruk przy dacie minimalnej trwałości: złowione w morzu włokiem pelagicznym

filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus / obszar połowu: H* - Północno-wschodni Atlantyk FAO 27: Morze Norweskie (II a), Morze Północne (IV a, b, c), Północne i Południowe Morze Celtyckie (VII g, h) Morze Irlandzkie (VII a) lub K* - Północno-zachodni Atlantyk FAO 21: na zachód od nowej Szkocji) lub bałtyckiego (Clupea harengus membras / obszar połowu: M* - Morze Bałtyckie (FAO 27.llld)) (55% ryby przed sterylizacją)

sos pomidorowy (45% przed sterylizacją): woda, koncentrat pomidorowy (20%), cukier, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól, skrobia kukurydziana modyfikowana, cebula suszona, substancja zagęszczająca: guma guar, ekstrakty przypraw (zawierają seler), naturalny aromat papryki

Zalecenia dla alergików

Ryba - Zawiera

Pszenica - Zawiera

Adres producenta

Przetwórstwo Rybne Łosoś Sp. z o.o.
Włynkówko 49 B
76-202 Słupsk 2

Adres zwrotny

Przetwórstwo Rybne Łosoś Sp. z o.o.
Włynkówko 49 B
76-202 Słupsk 2
tel. +48 59 84-72-700
e-mail: lososustka@lososustka.com.pl
www.lososustka.com.pl

Przechowywanie

Przechowywać w temp. +4 °C do +25 °C przy wilgotności względnej do 80%.

Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 649 kJ / 156 kcal
Tłuszcz: 10 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 4,4 g
- w tym cukry: 4,1 g
Białko: 12 g
Sól: 0,79 g
Kwasy tłuszczowe Omega-3: 1,9 g
- w tym kwas alfa-linolenowy (ALA): 0,4 g
- w tym kwas eikozapentaenowy (EPA): 0,5 g
- w tym kwas dokozaheksaenowy (DHA): 0,6 g
Podane wartości mogą ulegać naturalnym wahaniom.
Polecane produkty