Marka
Bielmar
Opis produktu
Produkt do pieczenia, smażenia, smarowania oraz innych zastosowań kulinarnych.
Składniki
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
woda
aromaty
oleje roślinne (palmowy; słonecznikowy i rzepakowy w zmiennych proporcjach)
barwnik (karoteny)
witaminy (A i D)
sól (0,3 %)
Zawartość tłuszczu: 80 %
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, lecytyny słonecznikowe)
mleko ukwaszone płynne (2 %)
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Zakłady Tłuszczowe Bielmar Sp. z o.o.
ul. Sempołowskiej 63
43-300 Bielsko-Biała
www.bielmar.pl
Adres zwrotny
Zakłady Tłuszczowe Bielmar Sp. z o.o.
ul. Sempołowskiej 63
43-300 Bielsko-Biała
www.bielmar.pl
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed: data minimalnej trwałości i numer partii produkcyjnej wydrukowano na opakowaniu. Przechowywać w temperaturze: +4 °C do +10 °C.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 2960 kJ / 720 kcal |
Tłuszcz | 80 g |
w tym kwasy nasycone | 37 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,30 g |
Witamina A | 600 µg (75 %*) |
Witamina D | 5,0 µg (100 %*) |
Witamina E | 15 mg (125 %*) |
*-% dziennej referencyjnej wartości spożycia witamin (dla osób dorosłych) |