Opis produktu
Do smarowania pieczywa.
Składniki
sól (0,24 %)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, lecytyny słonecznikowe)
barwnik (karoteny)
aromaty
Zawartość tłuszczu: 60 %
mleko ukwaszone
witaminy (A i D)
tłuszcz palmowy
oleje roślinne (rzepakowy, słonecznikowy w zmiennych proporcjach)
woda
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Zakłady Tłuszczowe „Bielmar" Sp. z o.o.
ul. Sempołowskiej 63
43-300 Bielsko-Biała
www.bielmar.pl
Adres zwrotny
Zakłady Tłuszczowe „Bielmar" Sp. z o.o.
ul. Sempołowskiej 63
43-300 Bielsko-Biała
www.bielmar.pl
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze: +4 °C do +10 °C.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 2223 kJ / 541 kcal |
Tłuszcz | 60 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 16 g |
Węglowodany | 0,1 g |
w tym cukry | 0,1 g |
Białko | 0,1 g |
Sól | 0,24 g |
Witamina A | 600 µg (75 %*) |
Witamina D | 5,0 µg (100 %*) |
Witamina E | 12 mg (100 %*) |
Kwas alfa-linolenowy (omega-3) | 3 g |
*- % dziennej referencyjnej wartości spożycia (dla osób dorosłych) |