Opis produktu
Produkt do gotowania, pieczenia, smarowania pieczywa oraz innych zastosowań kulinarnych.
Składniki
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy i słonecznikowy w zmiennych proporcjach, kokosowy)
barwnik (karoteny)
woda
witaminy (A, D)
Zawartość tłuszczu: 60 %
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, lecytyny)
sól (0,3 %)
aromat
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Adres producenta
Bunge Polska Sp. z o.o.
ul. Niepodległości 42,
88-150 Kruszwica
Adres zwrotny
Bunge Polska Sp. z o.o.
ul. Niepodległości 42,
88-150 Kruszwica
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed:/ numer partii: nadruk na spodzie opakowania.
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +4 °C do +10 °C.
Producent
KRUSZWICA
| Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu | 
|---|---|
| Wartość energetyczna | 2220 kJ/ 540 kcal | 
| Tłuszcz | 60 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 26 g | 
| Węglowodany | 0 g | 
| w tym cukry | 0 g | 
| Białko | 0 g | 
| Sól | 0,30 g | 
| Witamina A | 900 µg (113 %*) | 
| Witamina D | 7,5 mg (150 %*) | 
| *Dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych). |