Marka
Masmix
Opis produktu
Produkt do smarowania pieczywa.
Składniki
masło z mleka (6,6 %)
Zawartość tłuszczu: 55 % (tłuszcz roślinny: 49,5 %, tłuszcz mleczny: 5,5 %)
sól (0,5 %)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
witaminy (A, D)
substancja konserwująca (sorbinian potasu)
barwnik (karoteny)
mleko pełne w proszku (0,5 %)
aromat
oleje i tłuszcze roślinne (rzepakowy i słonecznikowy w zmiennych proporcjach, palmowy, kokosowy)
woda
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Bunge Polska Sp. z o.o.,
ul. Niepodległości 42,
88-150 Kruszwica,
Polska
Adres zwrotny
Bunge Polska Sp. z o.o.,
ul. Niepodległości 42,
88-150 Kruszwica,
Polska
Przechowywanie
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +4 °C do +10 °C.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza / 100 g | Wartość odżywcza / 10 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 2043 kJ / 497 kcal | 204 kJ / 50 kcal |
Tłuszcz | 55 g | 5,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 21 g | 2,1 g |
Węglowodany | <0,5 g | <0,05 g |
w tym cukry | <0,5 g | <0,05 g |
Białko | <0,5 g | <0,05 g |
Sól | 0,5 g | 0,05 g |
Witamina A | 900 µg (113 %*) | 90 µg (11,3 %*) |
Witamina D | 7,5 µg (150 %*) | 0,75 µg (15 %*) |
*% referencyjnych wartości spożycia | ||
Opakowanie 225 g zawiera 22,5 porcji po 10 g. |