Marka
Kopernik
O marce
Czy wiesz, że...
słynne Toruńskie Pierniki wytwarza Kopernik, firma cukiernicza założona w 1763 roku, najstarsza w Polsce i jedna z najstarszych na świecie.
Pierwsza receptura Toruńskich Pierników pochodzi z XIV wieku. Do dziś jest pilnie strzeżona i znana tylko nielicznym...
Na szczęście doskonały smak Toruńskich Pierników jest dostępny wszędzie w Polsce i w wielu miejscach na świecie.
Tylko oryginalne produkty Kopernika mają prawo do nazwy Toruńskie Pierniki.
Więcej informacji na www.kopernik.com.pl.
Jeśli chcesz:
- odkryć historię Toruńskich Pierników
- poznać dzieje firmy Kopernik
- wykonać własnoręcznie piernik z oryginalnego ciasta
Odwiedź Muzeum Toruńskiego Piernika oddział Muzeum Okręgowego w Toruniu w dawnej fabryce pierników
Toruń, ul. Strumykowa 4, tel. 56 660 56 12
www.muzeum.torun.pl
Składniki
sól
nadzienie 22% [przecier jabłkowy, cukier, zagęszczony przecier śliwkowy 3,3%, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), skrobia modyfikowana, substancja żelująca (pektyny), aromat, substancja konserwująca (sorbinian potasu)]
aromat
skrobia ziemniaczana
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
mąka żytnia
przyprawy 0,3%
mąka pszenna
substancja spulchniająca (węglany amonu)
cukier
substancja zagęszczająca (guma arabska)
barwnik (karmel)
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Żyto - Zawiera
Orzechy - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Adres producenta
Fabryka Cukiernicza KOPERNIK S.A.
ul. Żółkiewskiego 34
87-100 Toruń
Polska
www.kopernik.com.pl
e-mail: kopernik@kopernik.com.pl
Adres zwrotny
Fabryka Cukiernicza KOPERNIK S.A.
ul. Żółkiewskiego 34
87-100 Toruń
Polska
www.kopernik.com.pl
e-mail: kopernik@kopernik.com.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1428 kJ |
Wartość energetyczna | 336 kcal |
Tłuszcz | 0.6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.2 g |
Węglowodany | 77 g |
w tym cukry | 50 g |
Białko | 5.1 g |
Sól | 0.09 g |