Kategorie sklepu

Marka

Łosoś Ustka

O marce

Łosoś Jakość gwarantowana od 1954

Składniki

*27/61/87 - w zależności od gatunku ryby i obszaru połowu: patrz nadruk przy dacie minimalnej trwałości; złowione w morzu włokiem pelagicznym

woda

przyprawy

cebula

naturalny aromat papryki

pietruszka korzeń

regulator kwasowości: kwas cytrynowy

sól

farsz rybny (34%, w tym 56% z łososia atlantyckiego Salmo salar / wyhodowane w akwakulturach norweskich i 44% z makreli atlantyckiej Scomber scombrus / obszar połowu: Północno-wschodni Atlantyk FAO* 27: Islandia (V a), na południowy zachód od Irlandii (VII j), zachód Szkocji (VI a) lub makreli kolias / Scomber japonicus / obszar połowu: Ocean Spokojny FAO* 61, 87)

kasza manna (zawiera gluten)

olej rzepakowy

błonnik pszenny

koncentrat pomidorowy

cukier

Zalecenia dla alergików

Ryba - Zawiera

Pszenica - Zawiera

Zboża zawierające gluten - Zawiera

Adres producenta

Przetwórstwo Rybne „Łosoś" Sp. z o.o.
Włynkówko 49 B
76-202 Słupsk 2
Polska

Adres zwrotny

Przetwórstwo Rybne „Łosoś" Sp. z o.o.
Włynkówko 49 B
76-202 Słupsk 2
Polska
tel. +48 59 84-72-700
www.lososustka.com.pl

Przechowywanie

Przechowywać w temp. +4°C do +25°C przy wilgotności względnej do 80%.

Wartości odżywcze w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 763 kJ / 184 kcal
tłuszcz: 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
węglowodany: 8,8 g
w tym cukry: 6,7 g
białko: 7,0 g
sól: 0,87 g
Kwasy tłuszczowe Omega-3: 1,9 g
w tym kwas alfa-linolenowy (ALA): 0,8 g
w tym kwas eikozapentaenowy (EPA): 0,4 g
kwas dokozaheksaenowy (DHA): 0,7 g
Podane wartości mogą ulegać naturalnym wahaniom.
Polecane produkty